Cercador per paraules clau
22 maig 2020

Valldoreix aposta per ser vila pedalable i segura per ciclistes i instal·larà una pantalla LED per informar la ciutadania

La Junta de Veïns celebrada ahir dijous, de nou en format telemàtic per l’emergència de la Covid-19, va acordar apostar per la mobilitat en bicicleta com a solució per fer front a l’actual crisi climàtica i per pal·liar els seus efectes nocius per a la ciutadania. En aquests termes es va expressar el vocal de la CUP Ferran Margineda per presentar una moció que proposava, entre d’altres mesures, editar un mapa de la possible xarxa ciclista de Valldoreix, prioritzant l’espai per la bicicleta, allà on sigui possible; senyalitzar el tram de Ramon Escayola a partir de plaça dels Ocells fins a l’inici del carril bici al carrer Joan Borràs, com a zona 30 i espai pacificat per a la circulació de la bici en doble sentit de circulació; refer el tram del carril bici a Ramon Escayola, fent-lo més ample, repintant-lo i reasfaltant-lo i afegint elements que delimitin el carril i impedeixin l’aparcament, així com Demanar a l’Ajuntament de Sant Cugat, que projecti i doti de pressupost la continuïtat del carril bici de Ramon Escayola, passant per carrer Avila, fins al seu nucli urbà. La proposta de la CUP va rebre el vot favorable dels vocals de l’equip de govern i dels grups d’ERC i PSC, mentre que la vocal de Ciutadans es va abstenir.

Abans de la presentació de la moció ciclista per part de la CUP-PC, però, el Ple de Valldoreix es va ratificar en el seu ferm compromís amb la igualtat de gènere i amb la defensa dels drets de les dones amb la lectura del manifest del Dia de la Dona, celebrat el passat 8 de març, per part de les vocals del plenari Valldoreixenc Susana Herrada, Anna Cano, Susanna Casta i Elena Degollada.

El plenari valldoreixenc també va aprovar, amb els vots en bloc de l’oposició, una moció de rebuig a la corrupció i de suport a les mesures adoptades per l’Ajuntament de Sant Cugat per recuperar els imports assenyalats a la sentència del ‘Cas Palau’. En el text de la moció, presentada per CUP-PC, PSC-CP i ERC-MES, el tres grups reclamaven també exigir l’assumpció de les responsabilitats polítiques de tots els regidors i regidores de l’extinta Convergència Democràtica de Catalunya durant el període afectat i fins el 2009 i demanar les seves corresponents dimissions de les responsabilitats públiques que estiguin exercint actualment. La proposta va rebre el vot contrari de l’equip de govern de Junts per Valldoreix, que va defensar la gestió dels equips de govern convergents a Sant Cugat,argumentant que cap dels membres de CDC que van formar part d’aquells consistoris ha estat condemnat mai per la justícia.

L’apartat de mocions va finalitzar amb la proposta del PSC-CP, que reclamava el reinici de forma telemàtica les taules de treball de cada una de les àrees de l’EMD i de la creació de la nova APP de Valldoreix, i que va rebre els vots favorable de tots els grups de l’oposició. El govern hi va votar en contra defensant que durant el confinament s’ha donat continuïtat al tots els treballs i iniciatives que reclamava la formació socialista.

En l’àmbit econòmic, la sessió va servir per donar llum verda a la instal·lació d’una pantalla de LED a la plaça de Can Cadena per informar la ciutadania de les diferents activitats i iniciatives del teixit social, cultural, comercial i esportiu de la vila. La proposta va tirar endavant amb els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció de la vocal de Ciutadans, Anna Cano. La modificació pressupostària també incloïa una partida per comprar mobiliari urbà, que entre d’altres coses, servirà per moblar el nou parc infantil del carrer Brollador. Els grups del PSC-CP, CUP-PC i ERC-MES es van mostrar contraris a la despesa argumentant que la compra de la pantalla de leds era una despesa superflua i van demanar poder votar per separat les despeses de la pantalla i la de la resta de la modificació pressupostària, proposta que no va prosperar per manca de quòrum.

Per últim, la junta veïnal va acordar per unanimitat fixar el dia de Sant Medir (3 de març) i la diada de Sant Cebrià (16 de setembre) com a festes locals de la vila per a l’any 2021.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix