Cercador per paraules clau
29 gener 2021

Els talls de llum, la millora de les parades del bus i el projecte de la nova Escola de Música, centren el debat del primer ple de l’any a Valldoreix

La Junta de Veïns de Valldoreix va encetar l’activitat plenària del 2021 amb una sessió que es va iniciar amb la moció, proposada per la CUP-PC, per a la condemna dels continus talls del subministrament elèctric a Valldoreix, que va rebre el suport majoritari de la resta de formacions polítiques del consistori, exceptuant l’abstenció de la vocal de Ciutadans, Anna Cano. L’acord contempla que l’EMD de Valldoreix faci una queixa davant Endesa pels talls de llums que habitualment pateix la vila i reclamarà que es millori manteniment de la xarxa. Paral·lelament l’administració valldoreixenca estudiarà endegar accions legals contra la distribuïdora elèctrica per defensar els interessos de la ciutadania. En canvi, sí va rebre el vot unànime de tot el consistori la proposició de la vocal del PSC-CP, Susanna Casta, per a la millora i actualització de les parades del transport públic de la vila, que, entre d’altres, proposava que les parades incorporin panells informatius interiors i exteriors, que aquestes estiguin situades davant dels passos de vianants i no a l’inrevés com passa en alguns casos i que en certes parades s’incorporin les línies grogues de prohibició d’aparcament per evitar obstaculitzar la recollida de passatgers.

Per acabar amb l’apartat dedicat a les mocions del grup polítics, ERC-MES va proposar al ple l’aprovació d’estudiar la viabilitat de convertir el Biblioaccés Vall d’Or de Valldoreix en biblioteca pública. La moció plantejada pel republicans va decaure pels vots contraris de la vocal de Ciutadans i de l’equip de govern, que va argumentar que la proposta d’ERC-MES no s’ajustava al pla de biblioteques del municipi i que la conversió de l’actual espai en biblioteca pública no compta amb el beneplàcit del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ni amb el de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Enllestides les mocions va ser el torn de donar compte a un reguitzell de decrets i informes de caire econòmic, entre els que es van comptar decrets de contractació, les dades d’avaluació dels objectius d’estabilitat pressupostària i compliments de pagament, entre d’altres. Després d’informar el plenari sobre els diferents decrets i dictàmens es va passar a aprovació la primera modificació pressupostària de l’any 2021 que tenia com a partides més importants la contractació del concurs d’idees i la redacció del projecte del nou edifici de l’Escola de Música, el pagament de les expropiacions del C/ Nard i la reurbanització de l’eix comercial. Altres despeses contemplades en la proposta d’acord eren la suplementació de les despeses de personal i les despeses derivades de les mesures per fer front a la Còvid-19 a Escola de Musica. La modificació pressupostària va tirar endavant amb els únics vots favorables de l’equip de govern i el vot diriment del president, després de que la votació quedés empatada amb 4 vots contraris d’ERC-MES, PSC-CP i CUP-PC i l’abstenció de la vocalia de Ciutadans.

La primera sessió de l’any va acabar amb els precs i preguntes dels grups polítics que van interrogar al govern sobre la negociació per evitar l’enderrocament de les dues torres del C/ Coster; l’absència de policia de proximitat; l’estat dels hidrants; l’informe sobre les sonometries de l’AP-7; i l’estat del projecte d’urbanització de la Colònia de Montserrat. També es va demanar que el projecte de reurbanització de l’àrea comercial de Can Cadena doni continuïtat al carril bici de la rambla Mn. Jacint Verdaguer.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix