Cercador per paraules clau
21 maig 2021

El Ple de Valldoreix recupera la presencialitat aprovant l’estudi d’ordenació de la mobilitat a l’entorn de Can Cadena

La Junta de Veïns de Valldoreix va tornar ahir dijous 20 de maig a un primer estadi de normalitat postcovid amb la represa dels plenaris presencials, això sí només per als representants polítics i amb mascareta en tot moment. I ho va fer acordant, entre moltes altres qüestions, l’estudi que ha de definir una nova mobilitat a l’entorn de la plaça de Can Cadena i que ha d’incloure els àmbits de la mateixa plaça de Can Cadena, l’accés a l’Estació de FGC de Valldoreix, la plaça de Joan Majó, el passeig de Valldoreix, el carrer Cervantes, el passeig d’Olabarria i el parc de l’avinguda Bilbao. La modificació de la mobilitat a l’entorn de Can Cadena ha de servir, entre d’altres aspectes, per dotar la zona d’una infraestructura segura per moure’s a peu, amb bicicleta i VMP i que garanteixi una connexió segura amb l’estació dels FGC per desplaçar-se a les escoles, els centres de treball, etc.

Però va ser molt abans d’encetar el debat sobre mobilitat que el Ple va arrencar amb un sentit homenatge a la figura del veí Fèlix Mestres, que va morir dilluns a l’edat de 92 anys, deixant un important llegat de reivindicació de la singularitat valldoreixenca i de defensa del patrimoni cultural i de l’entorn natural de Valldoreix. Al llarg de la seva vida Fèlix Mestres va formar part d’innumerables iniciatives culturals i socials de la vila i va ser el pregoner de la Festa Major 2013. Tots els grups polítics amb representació al plenari van tenir un sentit record per a la figura de Fèlix Mestres.

Pel que fa a les mocions, 4 presentades i 4 aprovades, començant per la proposta d’ERC pel foment de l’associacionisme entre el jovent de la vila que es va aprovar amb el vot unànime de tots els grups polítics del plenari. El mateix camí va seguir la moció moció del PSC i JUNTS per a la convocatòria, en el termini d’un mes, de la comissió de seguiment de la masia de Can Monmany i que l’Ajuntament de Sant Cugat gestioni la petició perquè la Masia del Montmany sigui declarada Bé Cultural d’Interès Local (BECIL) i Bé Cultural d’Interès Nacional (BECIN), fets que han de permetre demanar subvencions publiques europees i nacionals. També per unanimitat es va aprovar la moció de la CUP per a la defensa i el reconeixement oficial per part del Govern de l’Estat de la unitat de la llengua catalana. Amb menys consens, tot i que per amplia majoria, es va aprovar la moció d’ERC, CUP i JUNTS per condemnar la detenció injustificada del valldoreixenc Guillem Padilla durant les protestes postsentència de l’1 d’octubre i la reclamació de l’anul·lació de la causa contra ell per atemptat contra l’autoritat i desordres públics, ja que la proposta va rebre l’abstenció de la vocal del PSC.

En l’àmbit econòmic el més destacat va ser l’aprovació, amb els vots favorables de l’equip de govern i del PSC, de la 7a modificació pressupostària de l’any, que destina prop de 38.000€ al servei d’acollida de l’Escola Bressol (2.512€), a tasques de manteniment del Casal d’Avis (10.000€), compra de prestatges pel Biblioaccés Vall d’Or (2.564€) i la instal·lació d’una nova escomesa elèctrica als horts de Valldoreix (7.000€), entre d’altres.

Abans d’acabar, el plenari va donar llum verda a la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Cugat, el Consorci del Parc de Collserola i la pastora Sabrina Comisso pel qual un ramat de cabres mantindrà net el sotabosc i les franges de protecció d’incendis a Valldoreix. El ramat estarà present a la vila al llarg dels mesos d’abril a gener i durant 10 dies cada mes, temps durant el qual les ovelles pernoctaran al cobert per bestiar de Can Monmany.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix