Cercador per paraules clau
06 juliol 2021

El valldoreixenc Ousman Umar rep el Premi Social Princesa de Girona 2021

El projecte d’emprenedoria social que Ousman Umar desenvolupa amb l’ONG Nasco Feeding Minds s’ha erigit com el guanyador del guardó social dels Premis de la Fundació Princesa de Girona 2021 (FPdGi) que, el passat dijous 1 de juliol, Ousman Umar va rebre de mans de la Princesa d’Asturies i de Girona. Durant l’acte de lliurament el jurat va destacar Umar per la seva tasca en la ‘construcció d’un projecte transformador que uneix educació, tecnologia i aliances, aportant solucions al fenomen migratori’. Els guardonats als premis FPdGi 2021 es van donar a conèixer el passat mes d’abril, però no va ser fins la setmana passada que es va poder celebrar la gala de lliurament dels guardons als premiats d’enguany i de l’edició 2020, aplaçada per la pandèmia.

Va ser l’any 2012 quan Ousman Umar va fundar l’ONG Nasco Feeding Minds, per dedicar tots els seus esforços a convèncer a joves com ell que el paradís no està al ‘país dels blancs’. Per això l’activitat de la seva ONG està centrada en muntar aules d’informàtica a Ghana, que permetin formar els nens i nenes al seu país d’origen i que aquests no s’hagin de jugar la vida per aconseguir un futur millor, com va haver de fer ell. Com diu el mateix Ousman, ‘s’han d’alimentar les ments i no les panxes per aconseguir salvar vides’.

Ousman Umar va arribar a Valldoreix l’any 2006, quan una família veïna de la vila el va adoptar. Feia més d’un mes que dormia pels carres de Barcelona. A la ciutat comtal hi havia arribat després d’un periple de 23.000 km creuant gran part del continent africà, des de la tribu de Fiaso (Ghana), on va néixer, fins a arribar a Espanya. En el llarg trajecte de Ghana a les Illes Canàries Umar va sobreviure a una travessa a peu el desert del Sàhara i a dos intents de creuar l’Atlàntic en pastera, des de Mauritània fins a Fuerteventura. I ell va ser afortunat, ja que de les 46 persones que van començar el viatge plegades només en van arribar 6. Pel camí l’Ousman va perdre el seu millor amic Musa, que va morir ofegat en enfonsar-se la pastera on viatjava. En les seves primeres setmanes a Espanya Umar va viure als centres d’internament de Fuerteventura i Màlaga, des d’on el van enviar a Barcelona per començar la seva nova vida. Ja a Valldoreix l’Ousman va aprendre a llegir i a escriure, per més tard iniciar els seus estudis i fer la carrera d’Administració d’Empreses, Relacions Públiques i Marqueting.

 

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

28-11-2022

L’Asociación Anita i l’EMD-Valldoreix uneixen esforços per portar la musicoteràpia al domicili de pacients oncològics

19-10-2022

L’EMD-Valldoreix i l’ONG NASCO Feeding Minds sumen esforços per tirar endavant un projecte de formació digital a Ghana

14-06-2022

L’EMD de Valldoreix i Refugees Welcome renoven el seu vincle solidari d’ajuda als refugiats

24-05-2022

L’EMD de Valldoreix i la Fundació Catalònia Creactiva juntes des del 2016 en la integració de persones en risc d’exclusió