Cercador per paraules clau
28 gener 2022

Ple de gener a l’EMD de Valldoreix: llum verda al pressupost 2022

El primer ple de l’any a l’EMD de Valldoreix va servir per aprovar els comptes anuals de la corporació, que van poder prosperar gràcies a l’abstenció del vocal de Ciutadans, després que el PSC-CP, CUP-PC i ERC-MES hi votessin en contra. Al final la votació va quedar empatada a 4 vots i es va acabar resolent pel vot de qualitat de la presidència.

Cinc mocions; electricitat, okupació, Next Generation i nou quiosc de flors

Abans d’aprovar el pressupost, però, el ple ordinari de gener va començar amb el debat de mocions i va estrenar l’any polític amb el govern de Junts per Valldoreix deixant sobre la taula la moció sobre l’increment del preu de la llum. Ho van fer a demanda de la vocal del PSC-CP, Susanna Casta, que va presentar un text alternatiu i va demanar que s’estudiés la seva proposta per tal d’aprofundir en la qüestió.

Si es va debatre la moció de Ciutadans per a l’avaluació, per part de l’EMD, de l’estat habitacional d’una propietat okupada al Pg. de la Font, per tal de solucionar deficiències existents i evitar riscos de seguretat. Amb el text aprovat l’administració valldoreixenca també es compromet a revisar l’estat d’altres habitatges okupats de la vila, que puguin presentar situacions similars d’inseguretat. La proposta taronja va prosperar amb el suport de l’equip de govern.

També es va aprovar la moció de la CUP-Valldoreix per demanar al departament de Salut que incrementi els pressupostos, a fi de recuperar la qualitat de l’atenció primària al CAP de Valldoreix i a la resta de CAP de Catalunya. En aquest cas el govern hi va votar en contra adduint que ja s’estan esmerçant esforços en aquest sentit, mentre que la resta de grups de l’oposició hi van donar suport.

No va tenir tant de quòrum la següent proposta cupaire, que es va quedar sola defensant la seva moció per instar a l’Ajuntament de Sant Cugat a retirar la declaració a favor dels fons europeus Next Generation, feta per la junta de portaveus del consistori santcugatenc. Qui també es va quedar sol va ser el vocal de Ciutadans votant abstenció a la proposta de convocar, tan aviat com sigui possible, una nova concessió d’un quiosc de flors en una nova ubicació de Valldoreix. El text, aprovat per la resta de forces del plenari, inclou que el nou emplaçament s’haurà de determinar a partir d’un estudi de l’àrea de Comerç.

Primera modificació pressupostària de l’any i nova climatització per la piscina del Complex

Un cop aprovats els comptes per a l’any 2022 es va procedir a aprovar la primera modificació de pressupost de l’any, destinada a suplementar partides com les de manteniment informàtic i software, manteniment general de carrers, reparació i manteniment de
màquines de la brigada i manteniment de la Casa de la Vila, entre d’altres de menys quantia.

El següent punt en portar-se a debat va ser l’aprovació inicial del projecte de renovació de les instal·lacions de climatització de l’aigua de la piscina coberta del Complex Esportiu de l’EMD de Valldoreix, que va rebre el suport unànime de la totalitat dels vocals del plenari, que també es van posar tots d’acord per sumar a l’EMD de Valldoreix al front comú de les institucions, el Parc de Collserola, els propietaris forestals i la societat civil organitzada per a la implementació del projecte forestal de mitigació i adaptació al canvi climàtic (PROMACC) de la Serra de Collserola.

Pots tornar a reviure el ple al següent enllaç: https://youtu.be/3XL-qIZu8X4

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix