Cercador per paraules clau
28 setembre 2024

El Ple de setembre aprova agilitzar les llicències d’obres i posa fre a l’increment retributiu del govern

La sessió plenària ordinària de la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix de setembre, la primera després del parèntesi de l’estiu i la Festa Major, es va iniciar, un cop més, amb un minut de silenci per lamentar i denunciar l’assassinat de dues dones a mans de la seva parella durant el mes d’agost a Catalunya. Amb aquestes dues noves morts s’incrementen fins a 20 el total de víctimes per violència masclista enguany al nostre país.

Enllestit el minut de silenci es va procedir amb l’ordre del dia que, després de fer la rutinària aprovació de les actes dels dos darrers plens, va debatre l’única moció de l’ordre del dia presentada pel grup de VOX per accelerar el terminis d’atorgament de llicències d’obres. La proposta va prosperar amb els vots de Junts i el PP. El govern hi va votar en contra en no acceptar-se una esmena que instava a modificar el punt per prioritzar la necessitat d’incrementar el suport tècnic extern per tal de resoldre la situació, atès que la resta de punts de la moció ja s’estaven duent a terme.

També va resultar aprovada, per majoria en aquest cas, la 13a modificació pressupostària de l’any, que ha suplementa amb gairebé 32.000€ la partida del contracte de serveis tècnics per a la modificació urbanística de Mas Fuster i que es finança amb les baixes dels contractes del gestor d’expedients i el contracte de renting de fotocopiadores de la Casa de la Vila. En canvi, va decaure, amb el vot contrari de l’oposició en bloc, la proposta per a l’increment retributiu del 2% dels membres de l’equip de govern, contemplat als pressupostos generals de l’Estat de 2023, d’acord amb el Reial Decret 4/2024 de 26 de juny. Pel que fa a la mateixa proposta per a l’increment retributiu però, en aquest cas amb el personal de l’EMD de Valldoreix com a beneficiari, es va aprovar amb el vot a favor de l’equip de govern i del grup de Junts.

La segona part de la sessió va servir per donar compte al plenari sobre la resolució de l’Oficina Antifrau de Catalunya arxivant una denúncia en no trobar indicis d’irregularitat i la resolució de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública reconeixent el dret d’accés a la informació demanada per la reclamant i instant a l’EMD a donar accés a la documentació reclamada. Igualment es va donar compte al ple de l’execució del 2n trimestre del pressupost, de l’informe sobre compliments de pagament i el període mitjà de pagament, dels decrets de presidència i els decrets de contractació.

Amb l’acció de govern i les preguntes dels grups polítics i del públic assistent es va posar fi a la sessió.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

28-09-2024

El Ple de setembre aprova agilitzar les llicències d’obres i posa fre a l’increment retributiu del govern

19-07-2024

Ple extraordinari de l’Av. del Baixador; aprovada la realització d’un estudi tècnic i econòmic que validi la capa de rodament

18-07-2024

L’actualització del ROM i l’aprovació de les modificacions pressupostàries marquen el plenari de juliol de l’EMD

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament