Cercador per paraules clau
20 octubre 2017

El Ple de l’EMD exigeix l’alliberament immediat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i condemna la violència policial de l’1-Oct

El rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils, el record de les víctimes i el reconeixement al treball fet pels cossos policials i els serveis d’emergències durant els atacs jihadistes ha estat un altre dels punts destacats de la sessió plenària.

La Sessió Plenària d’aquest dijous ha tingut com a protagonistes els fets d’actualitat que viu el país, començant per l’aprovació d’una moció d’urgència de rebuig a l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium. L’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ha estat condemnada en bloc pels grups del PDeCAT, ERC i CUP-PC. De la seva banda, la portaveu de C’s, tot i defensar que els ‘Jordis’ havien comès un delicte, ha criticat la desproporcionalitat de la mesura judicial del dictàmen de presó provisional sense fiança. Amb tot, finalment Susanna Casta ha votat en contra de la iniciativa.

Un altre dels moments que més debat ha suscitat durant la sessió plenària ha estat la moció de condemna a la violència injustificada generada per l’estat espanyol durant el referèndum d’autodeterminaciódel l’1 d’octubre, que ha comptat amb els vots favorables del PDeCAT, ERC i CUP-PC. De nou ha estat la vocal de Ciutadans, l’única en votar en contra de la moció i, tot i mostrar-se molt afectada pels actes de ‘violència estúpida i innecessària’ de la Guàrdia Civil i Policia Nacional, Casta no ha fet costat als grups sobiranistes.

La unanimitat a la Junta de Veïns ha arribat amb l’aprovació de la proposta institucional de rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils i el reconeixement de la tasca dels cossos policials i els serveis d’emergències durant els atemptats jihadistes del mes d’agost. L’acord entre totes les formacions ha estat total i ha permès tirar endavant la proposta en contra les accions terroristes, de condol a les víctimes i de suport al model de convivència, acollida, llibertat i tolerància de la societat catalana.

La convocatòria de la Sessió Plenaria s’ha celebrat amb unes setmanes de retard a causa de l’aturada institucional arran les detencions prèvies a la celebració del referèndum. Entre les qüestions de polítiques públiques, el record a les víctimes de la violència i l’actualitat política del país ha marcat la celebració del Ple d’octubre de la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

04-07-2024

El cinema i les nits d’estiu de Valldoreix es tornen a donar cita aquest juliol a la plaça del Casal de Cultura

01-07-2024

L’Escola Bressol de Valldoreix cobreix el 97,5% de les necessitats educatives infantils de la vila

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu