Cercador per paraules clau
24 novembre 2017

L’EMD-Valldoreix aprova amb caràcter institucional lluitar contra la SIDA i promoure l’ús de programari lliure a l’administració

La Junta de Veïns celebrada ahir va expressar el seu compromís unànime amb la lluita contra la sida i va donar llum verda a iniciar un projecte per garantir el dret d’accés a la informació a través de l’ús de programari lliure a l’administració municipal.

 Tots els grups presents al Ple de la Junta de Veïns van votar a favor de fer front a l’epidèmia del VIH/SIDA i el rebuig social que aquesta malaltia comporta a través diverses actuacions de l’EMD. Un altre punt d’acord absolut entre tots els grups de la cambra va ser extendre l’ús de programari lliure a l’administració local, un pla amb l’objectiu de reduïr la despesa i defensar el dret de les persones a la informació a les institucions públiques.

La proposta de lluita contra la sida incorpora actuacions institucionals com reforçar els programes d’educació sexual a la vila o la col·laboració de l’EMD amb els organismes de la Generalitat de Cataluyna per desplegar el Pacte Social contra la Discriminació de les persones que viuen amb VIH. L’EMD de Valldoreix reivindicarà l’1 de desembre com a Dia Mundial de Lluita contra la Sida col·locant un llaç vermell a la façana de la Casa de la Vila i afegeix oficialment a les dates conmemoratives de la vila el 3 de març, declarat Dia per la Zero Discriminació per les Nacions Unides.

Seguint amb els compromisos de l’EMD-Valldoreix amb els drets i reconeixement de les persones, el Ple de novembre va acordar iniciar un procés amb l’objectiu d’extendre l’ús de programari lliure a tots els àmbits de l’administració municipal. L’entitat municipal estudiarà la millor manera de garantir el dret universal d’accés a la informació a través d’una xarxa d’accés a la informació pública i explicarà les implicacions del projecte sobre aques tipus de programari informàtic a través sessió informativa oberta a tota la ciutadania.

Les dues iniciatives es van aprovar amb els vots de la CUP-PC, ERC-MES, PdeCAT-Demòcrates-Actuem i amb l’absència de Ciutadans, que encara no ha pogut substituir a Susanna Casta, la qual va presentar la seva dimissió el passat mes d’octubre per desavinències amb el partit.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

04-07-2024

El cinema i les nits d’estiu de Valldoreix es tornen a donar cita aquest juliol a la plaça del Casal de Cultura

01-07-2024

L’Escola Bressol de Valldoreix cobreix el 97,5% de les necessitats educatives infantils de la vila

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu