Cercador per paraules clau
23 març 2018

El Síndic de Greuges de Catalunya defensa l’actuació de l’EMD de Valldoreix en la suspensió del Consell de la Vila

El dictamen del defensor de la ciutadania de Catalunya es va propiciar per la queixa d’un veí que va interposar una queixa per tal que l’administració valldoreixenca poses de nou en marxa l’òrgan participatiu en suspens.

El síndic Rafael Ribó argumenta en el seu escrit de resposta a la queixa que ‘les baixes de membres del Consell, motivades la majoria d’elles per manca d’assistència o la decisió personal de dimitir, feien difícil mantenir un funcionament adequat d’aquest organisme’. En la mateixa línia, Ribó defensa l’actuació de l’EMD dient que en el Consell es trobava en una ‘situació que en dificultava el funcionament i calia replantejar, si escau, la composició i funcionament per poder complir el seu objectiu’.

L’escrit del síndic també deixa molt clar que ‘forma part de la potestat d’autorganització de l’EMD determinar si vol mantenir aquest òrgan participatiu i amb quina configuració, ja que no ve configurat com a preceptiu en la normativa de règim local per a una Entitat com la que presidiu ni és la única opció possible per disposar d’un òrgan general i permanent de participació’.

Amb tot, Rafael Ribó destaca ‘la importància de disposar d’un canal permanent de participació’ i emplaça a l’EMD de Valldoreix a procedir de manera que ‘la seva creació i posada en funcionament no es demori excessivament en el temps’

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

02-04-2024

Eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M: On es vota a Valldoreix?

25-03-2022

Valldoreix traça el full de ruta sobre les necessitats d’equipaments a la vila fins a l’any 2028

26-04-2021

Enquesta sobre la participació ciutadana a Valldoreix

28-09-2020

El Síndic de Greuges local reporta únicament 5 queixes veïnals a l’EMD-Valldoreix en tot el 2019