Cercador per paraules clau
18 juny 2018

Una visita guiada descobreix els secrets de l’antic Castell de Canals a la ciutadania

Les recents excavacions a l’entorn del Castell de Canals han acollit aquest dissabte la visita d’una quarantena de veïns i veïnes, que han gaudit de les explicacions de l’historiador Juanjo Cortés i de l’arqueòleg en cap de l’excavació Eduard Píriz.

Uns 40 veïns i veïnes de Valldoreix no s’han volgut perdre la cita amb el passat medieval de Valldoreix a la visita guiada que s’ha fet a les restes on s’alçava la fortificació fa 600 anys. L’historiador Juanjo Cortés, director del Grup d’Estudis de Valldoreix Valldaurex i l’arqueòleg i director de l’excavació, Eduard Píriz han estat els encarregats de posar llum sobre unes restes arquitectòniques i materials que són el testimoni dels origens de Valldoreix com a vila.

La visita, organitzada per l’EMD de Valldoreix, va començar a les 11 del matí i es va estendre al llarg de gairebé 3 hores, en què els visitants van poder conèixer de primera mà els nous descobriments arquitectònics fets al Castell de Canals com son: pedres de d’antics molins que formen part de l’estructura del castell, arcs i teules, a més d’objectes de l’època medieval com un xiulet amb forma d’ocell, diferents monedes, un anell i una punta de sageta, entre d’altres.

Tots els assistents es van mostrar molt satisfets amb la visita i amb les expicacions fetes pels tècnics sobre les restes arqueològiques del passat medieval de la vila, tot reseguint les pistes que els vestigis han deixat sobre l’origen i evolució del municipi de Canals, precursor de l’actual vila de Valldoreix.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

01-07-2024

L’Escola Bressol de Valldoreix cobreix el 97,5% de les necessitats educatives infantils de la vila

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix