Cercador per paraules clau
17 octubre 2018

L’EMD-Valldoreix inicia les obres de millora del clavegueram a la riera d’en Nonell

Els treballs s’han iniciat aquest dimecres al tram del torrent ubicat a tocar del carrer Griva i s’estendran al llarg de tot el recorregut de la riera comprès entre el pont del passeig Oreneta i l’avinguda Castellot.

Des de bon matí una maquina retroexcavadora ha entrat a la llera de la riera per començar a executar els treballs de moviments de terres, pas previ a l’inici de les obres d’arranjament i millora de la xarxa de clavegueram, que transcorre pel torrent d’en Nonell, en un tram de prop de 500 metres comprès entre el passeig de l’Oreneta i l’avinguda Castellot.

El projecte d’obres, que te un pressupost de poc més de 181.000€, consisteix en l’eliminació i retirada de l’antic col·lector de recollida d’aigües pluvials i la instal·lacio d’un nou col·lector fora de la llera de la riera. Els treballs també serviran per dur a terme les tasques de normalització i consolidació de la llera del torrent, en els punts on l’erosió ha provocat un perfil molt irregular, així com la retirada de les canyes i altres espècies vegetals invasores, que permetrà una replantació amb vegetació autòctona.

L’objectiu de la intervenció és, d’una banda procedir a la retirada dels pous de clavegueram, que actualment estan presents a la llera de la riera i que generen problemes de retenció de materials i sediments. De l’altra, es busca ampliar la capacitat d’absorció del nou col·lector durant episodis de pluja forta. La previsió és que les obres s’allarguin per un periode d’entre dos i tres mesos.

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

01-07-2024

L’Escola Bressol de Valldoreix cobreix el 97,5% de les necessitats educatives infantils de la vila

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix