Notícies > Comerç de Valldoreix > La Calçotada de la Cuina del Mercadet supera totes les previsions i aplega més de 300 comensals
Èxit absolut de la proposta culinària de l’EMD de Valldoreix per dinamitzar el Mercat dels Dissabtes, que reparteix més de 300 racions de calçots, salsa romesco i pà torrat. La iniciativa enceta amb força l’oferta anual d’activitats culinàries a la vila.
Tocaven les 12 del migdia quan el Mercat de Valldoreix ja flairava a brases i calçots cuinats i les primeres persones ja feien cua per comprar un dels 300 tiquets disponibles. El dinar popular, organitzat per l’Entitat Municipal de Valldoreix amb el suport de l’associació gestora del mercat Asomercat i la Diputació de Barcelona, va esgotar en poca estona les racions disponibles i va omplir a vessar les taules engalanades per a l’ocasió. Totes i tots els qui es van apropar al l’espai del Mercadet van poder gaudir d’una ració de 12 calçots, una terrina de salsa romesco i una llesca de pa torrat amb brases. A més, els i les comensals van poder acompanyar aquest tradicional plat la gastronomia d’hivern catalana amb vi blanc i negre inclòs en el preu de 5 euros. El sorteig d’una gran panera amb productes de totes les parades del Mercadet va posar la cirereta a una jornada gastronòmica de la Cuina del Mercadet que creix en cada una de les edicions celebrades al carrer Bruc.
La darrera convocatòria de la Calçotada de la Cuina del Mercadet de Valldoreix de l’any 2019 va esgotar total de 250 tiquets previstos per l’organització, 50 menys que en l’edició d’enguany. Amb tot, de nou van ser moltes les persones que es van quedar amb les ganes de tastar els deliciosos calçots, malgrat la decisió de l’EMD de Valldoreix d’habilitar més espai i preparar més raccions per satisfer a tothom. La iniciativa gastronòmica de la Cuina del Mercadet, que l’EMD organitza cada tres mesos, viurà una nova edició el 23 de maig a les 12 del migdia amb la botifarrada popular.