Notícies > Medi ambient > La Rural de Collserola s’obre al micromecenatge per ampliar el seu projecte a Sant Feliu de Llobregat
Ruralitzar Collserola. Aquest és el propòsit que s’ha marcat la cooperativa valldoreixenca La Rural de Collserola amb l’ampliació del seu projecte de producció agroecològica a la finca de Can Ferriol a Sant Feliu de Llobregat, de la qual tenen adjudicada la gestió a llarg termini des de l’any 2019. És amb aquest objectiu que els gestors del projecte han iniciat una campanya de micromecenatge per recaptar els 15.000€ que els hi han de permetre posar en marxa la recuperació de l’activitat pagesa a la masia de Can Ferriol. Així es com La Rural de Collserola té previst ampliar el seu projecte, de sis anys de producció agroecològica a Valldoreix, a la finca santfeliuenca, un mas del segle XVIII amb 86 hectàrees de boscos i camps, que representa un pas de gegant per a la cooperativa i que consolidarà la seva aposta cap a la gestió integral, incorporant l’habitatge cooperatiu com a nou pilar del projecte.
Per assolir aquest objectiu La Rural té previst demanar a la cooperativa de crèdit COOP57 la concessió d’un crèdit per afrontar la rehabilitació de la masia de Can Ferriol, però els hi cal aportar una entrada econòmica de 15.000€. És per això que han demanat l’ajut ciutadà a través de la plataforma de crowdfunding ètic Goteo (https://ca.goteo.org/project/la-rural) per aconseguir aquest capital inicial.
La Rural de Collserola
Des de 2014 La Rural de Collserola treballa tres hectàrees repartides en diversos terrenys entre Valldoreix, La Floresta i Sant Cugat, on hi cultiven hortalisses, arbres fruiters, plantes aromàtiques i on també hi gestionen un ramat de cabres i tres apiaris. La cooperativa distribueix els seus productes a la seva botiga de Valldoreix, a dues parades en mercadets locals, en més de 150 cistelles cada setmana, a 8 escoles i en diversos restaurants de la zona.
Sumar Can Ferriol al projecte els ha de permetre apostar per la recuperació de varietats locals, fer créixer els ramats de Cabra Blanca de Resquena (autòctona de Catalunya) i aplicar tècniques de gestió hídrica i regeneració de sòls innovadores, creant un model de futur per a les finques de muntanya, actualment abandonades i poc rendibles. A més, La Rural vol que el seu projecte sigui sostenible i energèticament autosuficient i per això produiran la seva pròpia energia gràcies al sol i la biomasa forestal i gestionaran les aigües residuals.
El projecte de La Rural de Collserola forma part de la iniciativa ‘Alimentem Collserola’ del Parc de Collserola, que compta amb el suport econòmic de l’EMD de Valldoreix.