Notícies > Solidaritat > L’exposició fotogràfica ‘Bitter, sweet, soft’ de Bernat Millet apropa Valldoreix a la realitat de l’exili del poble sahrauí
Amarg com la vida, dolç com l’amor i suau com la mort. Bitter, sweet, soft. Així és el te, element clau per entendre la socialització i la vida als camps de refugiats de Tinduf (Argèlia) on milers de sahrauís viuen des de fa més de 40 anys un exili forçat fruït del conflicte per l’ocupació marroquina del Sàhara Occidental. Aquesta metàfora basada en el te és el fil conductor de l’exposició que avui s’ha presentat a la plaça del Casal de Cultura amb la voluntat de de donar a conèixer i conscienciar els veïns i veïnes sobre les conseqüències de l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc i la repressió i l’exili que ha de patir el poble sahrauí als camps de refugiats.
La família és l’eix vertebrador de la mostra fotogràfica de Millet, que està exposada a la plaça del Casal i que es podrà visitar fins el 15 de novembre. Tothom qui s’acosti descobrirà un recull d’imatges on el focus està centrat en la unitat familiar, que és el nucli de la vida quotidiana i el pilar sobre el qual s’estructura la rutina diària als camps de refugiats. La violència de la repressió també té el seu espai en l’exposició amb instantànies de persones mutilades víctimes dels milers de mines terrestres, que custodien el mur de més de 2.700km que separa la zona ocupada pel Marroc dels territoris sahrauís i que impedeix el retorn dels refugiats als seus pobles.
La inauguració de la mostra ha comptat amb la presència del president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig; la regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat, Gemma Aristoy; i el fotògraf Bernat Millet, que han estat acompanyats per les vocals de l’EMD Susana Herrada i Elena Degollada; la presidenta de l’Associació San Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), Neus Bosch; la presidenta de la Federació d’Associacions del Sàhara a Catalunya, Núria Salamé; i el representant de Refugees Welcome i veí de Valldoreix Pablo Alonso.