Notícies > Gent de Valldoreix > L’ONG del valldoreixenc Ousman Umar organitza la cursa solidària virtual ‘Corre al país dels blancs’
El valldoreixenc d’origen ghanès Ousman Umar va haver de recórrer 21.333 km per arribar de la seva Fiaso natal fins a Valldoreix i començar una nova vida al ‘país dels blancs’, on ell es pensava que arribava en aquell moment. Dues dècades més tard d’iniciar el seu llarg viatge i després d’estudiar dues carreres, un màster i fundar l’ONG Nasco Feeding Minds, Ousman Umar ha posat en marxa la iniciativa solidària de la cursa virtual ‘Corre al país dels blancs’. La cursa és part del projecte de l’ONG d’Umar, amb què vol aconseguir que cap més infant o jove com ell hagi de patir la seva dura experiència, en la qual i amb només 13 anys, va haver de travessar a peu el desert del Sàhara, va patir maltractaments a Líbia, per finalment embarcar-se en una pastera i arribar a Fuerteventura, en una epopeia que va durar més de 4 anys i va creuar les fronteres de països com Togo, Burkina Faso, Níger, Líbia, Algèria, Marroc, Mauritània i Espanya.
La cursa ‘Corre al país dels blancs’ (correalpaisdelosblancos.com) pretén cobrir els 21.333 kilòmetres del viatge d’Ousman Umar a través d’un repte solidari en què totes les persones registrades, per mitjà de les seves sortides a caminar, a córrer, amb bicicleta i fins hi tot nedant, aniran sumant kilòmetres fins a completar la distància recorreguda per Umar, en el seu trajecte infernal des de Ghana fins a Valldoreix. Per cada kilòmetre recorregut les persones participants faran un donatiu mínim de 50 cèntims, que serviran per finançar els diferents projectes educatius i sanitaris que Nasco Feeding Minds desenvolupa a Ghana.
De moment ja s’han recorregut un total de 4.358 kilòmetres, gràcies a la participació de prop de 170 caminants/corredors/ciclistes/nedadors, que han sumat les seves aportacions en distància i en donatius a la cursa solidària promoguda per Ousman Umar i Nasco Feeding Minds. La missió de l’ONG fundada per l’Ousman és el foment de l’accés a la formació i a la informació de les persones a Ghana. I això vol ser un canvi de paradigma en el model d’ajuda humanitària, perquè l’objectiu és, a través del foment de l’educació digital, alimentar les seves ments i no els seus estómacs, per tal que el dia de demà puguin tenir oportunitats de creixement personal i desenvolupament laboral, de manera que cap més persona hagi de passar per l’infern de la migració.